Kutyakanyar Állatorvosi Rendelő Kutyakanyar Bemutatkozás Kutyakozmetika Kapcsolat 18+ Tudástár
× Kutyakanyar Szolgáltatások Bemutatkozás Kozmetika Kapcsolat 18+ Tudástár

IVARTALANÍTÁS

Szuka és kan kutyák ivartalanításakor intravénás infúziós háttérrel operáljuk kedvencét, ezzel biztosítjuk a lehető legkevesebb altatószer felhasználást, s így növeljük a műtét biztonságát.

A műtétekhez csak minőségi anyagokat használunk, ez biztosítja a gyors sebgyógyulást és a szövődmények elkerülését. Varróanyagaink csúcsminőségűek.

Nőstény cicák esetében csak a petefészkeket távolítjuk el rutinszerűen. Amennyiben a méhben kóros elváltozást tapasztalunk, természetesen a méhet is eltávolítjuk.

Kérésére a műtétet megelőző napokban vérvizsgálatot végzünk, ezzel tovább csökkentjük az esetleges háttérbetegségekből származó kockázatot.

FONTOS! Minden műtét után fájdalomcsillapító injekciót kap kedvence, otthonra is szoktunk adni elegendő fájdalomcsillapítót. NE adjon kedvencének emberi fájdalomcsillapítót! Végzetes lehet akár egy szem embernek szánt készítmény beadása is!!!

Miért érdemes ivartalaníttatni kedvencünket?

Az ivartalanítás elsődleges célja a felesleges szaporulat megelőzése, de ezen kívül további előnyökkel is bír.

Szuka kutya esetén megszűnik az ivarzás, ami általában évi kétszer, kettő-négy hétig tart. Az ivarzás során a szuka kutya ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet, keresi a kan kutyák társaságát és fordítva. Benti kutyánál kellemetlen az ivarzás alatt megfigyelhető „véres” váladék csepegése. Ivartalanítással megelőzhető az álvemhesség kialakulása.
Az ivartalanítás egészségügyi előnyei közé tartozik az ivarszervi daganatok, petefészek ciszták, gennyes méhgyulladás kialakulásának megelőzése, illetve az emlőtumor előfordulásának csökkentése. Mindezen betegségek igen gyakoriak az ivaros állatok körében.

Kan kutya esetén csökkenhet a domináns, agresszív viselkedés, a folyamatos szökés, a szuka kutyák keresése, a jelölgetés, valamint az állat nyugodtabb lehet kasztráció után. A kasztráció egészségügyi előnyei közé tartozik a heretumor megelőzése, illetve a prosztata megnagyobbodás, tumor előfordulás kockázatának csökkenése.

Mikor ivartalanítsuk kedvencünket?

Rendelőnkben 5 hónapos kortól javasoljuk az ivartalanítást, szuka kutyánál javasolt még az első tüzelés előtt, mivel ebben az esetben csökken a legjobban az emlőtumor kialakulásának kockázata, illetve ilyenkor elegendő csak a petefészkeket eltávolítani, ez kisebb műtéti stresszt jelent kedvencének.

×

Email küldése

2023 © - Impresszum - GDPR